Még van képed? – puzzle készítés otthon

A tudós emberek szerint a puzzle készítés jó szórakozás és hasznos tevékenység. Elhiszem nekik, sőt veled is megosztom majd, hogy miért hasznos. Azt majd a végén olvasd el. Először jöjjön a móka!

Az biztos, hogy a puzzle nagyon izgalmas, sok figyelmet és türelmet igénylő tevékenység.  Akkor most koncentrálj a szórakozás és örömszerző jellegére, tanulmányozd át, hogy milyen egyszerűen készíthetsz ajándékba saját fotódból készült puzzlet.

Az öröm kettős. Te boldog leszel ha megszületett a saját kezed munkájával gyártott puzzle. Akit pedig megajándékoztál ezzel a rendkívüli dologgal, szintén repdesni fog örömében miután sikerrel kirakta a képet. Sőt, akár képeket, hiszen egy szettből 10 fotós puzzlet is előállíthatsz.

Mivel és hogyan készül a puzzle?

Itt van ez a tűzőgéphez hasonlító puzzle készítő szett. Ez ugyebár egy színes eszközből és 10 öntapadós lapból áll. Tehát ha megvesszed, alapból 10 db puzzle készítésére kapsz lehetőséget. Ráadásul irtó egyszerűen működik. Akkor hogyan is keletkezik a saját készítésű fényképes puzzle? Mindössze 5 lépés.

  1. Válassz egy klassz fotó, aminek a mérete 9 x 13 cm, ez amolyan normál fénykép nagyság.
  2. Fogj egy öntapadós lapot és ragaszd rá a képet. Figyelj arra, hogy a fotó felülete egyenletes legyen.
  3. Ennek a ragasztott képnek az egyik sarkát tedd a nyomófej alá és kezdd el felszabdalni a fotót.
  4. A puzzle készítő aljában van egy kicsi sárga fiók, abba gyűlnek össze a kiszabott részek. Ezeket vedd ki és készen is vagy.
  5. Tedd egy helyes kis zacskóba a puzzle elemeket, címkézd fel a zacskót, kösd át egy szép szalaggal és máris készen van egy csodás ajándék.

Ezt a puzzle készítő szettet 5230 forintért veheted meg, tehát 1 db saját készítésű képes puzzle 523 forintból jön ki. Az eszközt éveken át használhatod, és vehetsz hozzá külön öntapadós lapokat is.

Miért hasznos a puzzle játék?

Ha idáig eljutottál és van kedved tovább olvasni, akkor megtudhatod, hogy miért olyan hasznos a puzzle játék.

  1. Megismerő (kognitív) funkció fejlesztése. A puzzle játékok témája a legkülönbözőbb skálán mozog. A kirakós játék fejleszti a vízuális érzékelést és a téri tájékozódást. Érted ugye?
  2. Problémamegoldó képesség fejlesztése. A legegyszerűbb puzzle összerakása egy konkrét célt jelent. A megvalóítás érdekében ki kell dolgozni a megfelelő stratégiát, ami gondolkodást, problémamegoldást igényel. Ez is világos.
  3. Finommotorikai képesség fejlesztése. A puzzle részek összeillesztéséhez kézügyességre van szükség. A puzzle elemeket meg kell fogni, a megfelelő irányba forgatni, illesztgetni és a végén a helyére tenni. De még mennyire igaz!
  4. Szem kéz koordináció fejlesztése. A puzzle kirakása rengeteg próbálkozással jár együtt. Amikor keresgéled a megfelelő részeket, a kezed és szemed mozgásának szinkronban kell lennie. Bizony ám!
  5. Együttjátszás képességének fejlesztése. Amikor valakivel közösen rakjátok ki a puzzlet, megbeszélitek, hogy melyik rész hova illik. Megvárjátok míg sorra kerültök. Közösen oldjátok meg a felmerülő nézeteltéréseket és a végén együtt örültök a sikernek. Nincs veszekedés!
  6. Önértékelés fejlesztése. A tervezett cél elérése nagy boldogság. A diadalhoz vezető úton le kellett küzdeni a nehézségeket, megoldani a felmerülő problémákat. Mindez hozzájárul a pozitív önértékeléshez, a mámorhoz, hogy sikerült megoldani a feladatot. Ez általános testi lelki jóérzéshez vezet. Jöhet az ünneplés!

Tehát egy nagyszerű puzzle készítő szettel nemcsak saját fényképes puzzlet állíthatsz elő, hanem még bizonyos képességeidet is fejleszted.

Ha sok puzzle képet szeretnél készíteni, szerezz be pótlapokat. Ez a kiegészítő csomag 10 db habkartont tartalmaz.

Lejegyezte: Mihály Kati

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft