Vihar előtti csend – kártyajáték

Vihar előtti csend – kártyajáték gyerekeknek, felnőtteknek

A vihar előtti csend egy különleges és fergeteges dán kártyajáték. Ráadásul a nagyszülőknek is tökéletes szórakozást jelenthet, hiszen nekik sem árt megmozoggatni a memóriájukat és a testüket!

A Vihar előtti csend azért is különleges, mert nem az asztalnál ülve kell játszanotok. Ellenkezőleg, elég nagy helyre lesz szüksége a játékosoknak.

A kártyajáték pedig attól fergeteges, hogy a játék során mozogni kell. Azonban nem ám összevissza, hanem pontosan úgy, ahogy a kártya képe mutatja, ugyanis mindegyiken valamilyen mozdulat látható. Kezek, lábak és még a nyelv helyzete is fontos! Ráadásul mindehhez jó memóriára is szükséged van!

Szóval, hogyis van ez? A pakliban összesen 28 mozdulatot ábrázoló lap van, 7 különböző mozdulatból 4-4 lap. Ezen kívül 7 “Storm” lap, ami egyszerre mind a 7 mozdulatot ábrázolja. Ez amolyan Jolly Joker, bár nem helyettesítésre való. Ez a lap jelzi a helyes megoldást, mert elteheted ha jól mozogtál.

Hogyan játszhatjátok a Vihar előtti csend kártyajátékot?

vihar-elotti-csend-kartyajatek-3-4-5-6-eveseknek-fiusjatekok-2
Storm, azaz a Jolly Joker

Az asztalra kiteszitek a kártyákat, arccal lefele. Egyenlőre senki nem tudja mit ábrázolnak a lapok.

Az első játékos húz egy kártyát és jól megnézi, megpróbálja az emlékezetébe vésni a képet, majd visszateszi a lapot oda, ahonnan felvette.

A következő játékos is húz, és memorizál, majd visszarakja a lapot. A többiek sorban ugyanezt teszik.

Aki egy “Storm” lapot húz, az rámutat egy lapra az asztalon és emlékezetből utánoznia kell a kártyán levő mozdulatot. Ezt a feladatot csak úgy tudja jól megoldani, ha nem csak arra emlékszik, hogy az általa látott lapokon milyen kép van, hanem arra is, hogy hova tette vissza a kártyalapokat.

Tehát két dologra kell nagyon figyelned: a kártya képére és a lap helyére az asztalon. Amikor befejezted a mozdulatot, felemeled a kártyát és kiderül, hogy helyes volt-e a megoldásod. Ha igen, tiéd a “Storm” lap, és az asztalról lekerül a mozdulatos kártyalap. Ha nem jó gyakorlatot mutattál be, akkor mindkét kártya marad az asztalon. A végén az nyer, akinek a legtöbb “Storm” feliratú lapja van.

Még izgalmasabbá lehet tenni a játékot, ha a szülőket, nagyszülőket is bevonod. Akkor majd kiderül, hogy kinek igazán jó a memóriája, és kinek mozognak olajozottan az ízületei!

A Vihar előtti csend kártyajátékot játszhatod ketten is a testvéreddel, vagy kis barátoddal, de akár 6 játékos is jól szórakozhat. Jó kis bulis program, remek mozgás a szülinapi tortaevés után! Az ára is nagyon kedvező,  ajándéknak is tökéletes. Sőt! Ajánlhatod a nagyiék barátjainak, nekik sem árt a mozgás és az agytorna.

Lejegyezte: Mihály Katalin

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft