Fekete Péntek avagy Fekete Péter

Fekete Péntek, avagy Fekete Péter?

fekete-pentek-fius-jatekok-webaruhaz
Már tombolnak az internetes áruházak a Fekete Péntek miatt, ami idén november 24-én lesz. Erről az évek óta itthon is erősödő szokásról nekem a Fekete Péter kártyajáték jut eszembe, ahol a végén az a vesztes, akinek a kezében marad a Fekete Péter kártyalap, mert ő páratlan. A HVG egyik írása szerint a műszaki cikkek vezetnek a Fekete Pénteken. Főleg azért mert a gyártók az új termékeiket a karácsonyi ünnepekre dobják piacra , a régebbieket pedig előtte akciózzák. Csak úgy elméláztam azon, hogy vajon akkor a kifutó termékeket most rám sózzák olcsóbban? Vajon mennyire érvényes ez a játékokra?

Új játék, régi játék, akciós játék?

Kisgyermekes barátaim, ismerőseim ezerszer mesélték, hogy csemetéjük azt a játékot szeretné, amit a gyermekműsorokat sugárzó TV adók reklámjaiban lát, vagy ami a barátjának is van. Tehát végsősoron nagyjából a gyerek dönt arról, hogy milyen játékot kapjon (de az okos szülőnek mégis van némi beleszólása a dologba). A jó és igényes kivitelű játék nem filléres tétel, de nem feltétlenül kerül egy vagyonba.

Ellentétben sok más online bolttal, nálunk a fiús játékok webáruházban nincs Fekete Pénteki külön árengedményes vásár. Mindig vannak akciós termékeink, melyek lehetnek régebbiek, de semmiképpen nem elavultak. Mi azokat a játékokat kínáljuk olcsóbban, amikből sok volt és már csak 1-2 darab maradt, maximum 3. Itt van például ez a svéd autós készlet, ami régóta népszerű, 30 kisjárgányt tartalmaz alig hatezer forintért. Szinte az egész szomszédságnak elég lehet! Úgy véljük, hogy a játék legyen közös szórakozás, akár a szülőkkel, nagyszülőkkel is kiegészülve. Mivel a kártyajátékról már szó esett, a vesztes Fekete Péter helyett üdítő újdonság a győztes Sasszem kártyajáték, ami nem csak a gyerekeknek, hanem az idősebbeknek is tökéletes és vidám tréninget jelent a szemüknek. Szintén remek családi szórakozás a Törpék társajáték, mely még a nyugdíjas otthonok lakónak is jó muri! Végül is a cél az, hogy a játék során jól szórakozzanak a résztvevők, a gyermek bizonyos képességei fejlődjenek, és egyáltalán, legyen egy jó napjuk.

Egyébként egy korábbi írásunkból megismerhetik a Black Friday történetét, ami egy kicsit másként indult mint a mai vásárlási láz.

Lejegyezte: Mihály Kati

Szólj hozzá!

error: Ez egy jogvédett tartalom!