Az építőkocka 50 árnyalata

A dánok túlléptek a Legón, itt a Plus Plus

Plus-plus építőjáték szettek
Plus-Plus építőjáték

Amikor építőjátékról van szó, a legtöbb szülőnek a Legó jut eszébe. Azonban a dánok ismét alkottak egy hasonlóan fantasztikus építőjátékot, melynek neve Plus Plus.

Az építőkocka készlet nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Az építőkocka 50 árnyalata kicsit szimbólikus megfogalmazás. Arra utalnék, hogy ez az építőjáték készlet abszolút teret enged a kreativitásnak. Ugyanis a végtelenül egyszerű alap építőkockákból bármi készíthető, ami nem gömbölyű. Tényleg csak a fantázia szab határt.

Akár fejlesztőjátéknak is nevezhetjük, hiszen a kézügyességet, a finommotorikát mindenképpen javítja.  Horizontális és vertikális puzzle játéknak is felfogható, mert az elemek úgy illeszthetők össze, mint egy kirakós játék részei.

Vagy gondoljunk a dáma játékra, aminek a szabályait ha kicsit módosítjuk, a Plus Plus színes részeivel is játszhatjuk.  Szóval a kreativitásunkat már az építőkockák felhasználásának módjához is bevethetjük! A következőkben összegyűjtöttem a Plus Plus építőjáték néhány olyan tulajdonságát, amely feltétlenül előnynek számít.

A Plus Plus építőjáték előnyei

  • Minden része egyforma alakú, mintha 2 plusz (+) jelet összeragasztottak volna, talán ezért is nevezik Plus Plus-nak. Ha véletlenül elvész egy darab, nem okoz fennakadást a játékban, mert ott van helyette sok-sok pont ugyanolyan rész.
  • Egy-egy szettben legalább 5 féle szín található, ami igazán beindítja a színes fantáziát. Akár színes sorozatok megépítésére is alkalmas, ha valaki elkezdi a mintát. Ezzel máris a logikai játékok területére merészkedtünk.
  • A kisebbek számára is garantált a sikerélmény ezzel az építőjátékkal, mert a + formájú részeket igen könnyű összeilleszteni, de az építmény mégis stabil marad. Nem kell aggódni, hogy a gyerek frusztrált lesz!
  • Remekül használható más építőjáték figurákhoz való kiegészítők készítésére. Például egy ZOOB építőből kreált autónak klassz garázst, vagy akár paravánt alkothat a gyerkőc.
  • Egyszerűbb hétköznapi tárgyakat, például ceruzatartó dobozt, vagy fakanál tartót is varázsolhatunk az asztalra.
  • Az építőjáték mérete és használatának módja miatt hosszabb utazásokra tökéletes elfoglaltságot jelent a gyerekek számára.

A Plus Plus építőjáték külföldön már nagyon népszerű, az egyszerűségét és a hordozhatóságát szeretik annyira. Kétféle méretben kapható:  a mini Plus Plus 2 cm, és a midi Plus Plus 5 cm méretet jelent.

Lejegyezte: Mihály Kati

Szólj hozzá!

error: Ez egy jogvédett tartalom!