Miért nincs Legó építőjáték?

Miért nincs Lego? Mert van ZOOB!

Zoob építőjáték és Lego építő játék
Zoob és Lego építőjáték elemek

Nem találsz Lego építőjátékot a webáruházunkban? Biztosan nagyon meglepődsz, de mi nem árulunk Legót. Miért? Először is millió más online webáruház szakosodott a Legóra. Viszont ennél fontosabb indok, hogy van egy újabb, és bizonyos szempontból jobb játék. Ez pedig a ZOOB építőjáték.

A Lego egy nagyon kreatív építő játék, ami lényegében különböző méretű, színes építőkockákra épül. Ezekből az építőelemekből gyakorlatilag bármi felépíthető. A kész építmény részei azonban általában nem mozgathatók. Kivéve persze a Lego figurák karjait. Úgy vélem a Lego azoknak a gyerekeknek való, akiket maga az építés tevékenysége érdekel.

A ZOOB is egy rendkívül ötletes építőjáték, ami mindössze 5 különböző formán alapul. Azonban az összekapcsolásuk módja 20 féle lehet. A ZOOB építőelemekből
is bármi felépíthető. A ZOOB legnagyobb előnye pedig az, hogy az alkotás mozgatható.

Mivel a ZOOB elemeket csuklószerűen kell és lehet összekapcsolni, ezért úgy működnek, mint az ember ízületei. Sőt, annál jobban, mert minden irányba forgathatók. A ZOOB azoknak a gyerekeknek nagyszerű játék, akiket nem annyira az építés folyamata érdekel, hanem az általuk kitalált figurával való játszás, kisérletezés. Már építés közben könnyen megváltoztathatják az alapötlet, hiszen egy másik irányba forgatott ZOOB elem az emberi karból akár egy pók lábainak kezdete is lehet.

A ZOOB mozgó képessége remek lehetőséget ad a mesélésre. Képzeld el, hogy a fiad megépített néhány ZOOB figurát , mindegyiknek van keze, lába, az egyik magasabb, a másik alacsonyabb. Ezek nem kész gyári figurák, ezeket a fiad készítette a saját elképzelése alapján. A srác aztán úgy gondolja, hogy a figurákon keresztül elmeséli, hogy mi  volt a foci edzésen. A sztori közben a figurák megelevenednek, kezük a magasba lendül, lábukkal elrúgják a labdát, aztán lehajolnak, vagy hanyatt fekve kalimpálnak. Akár egy speciális gombfoci csapatot is létre tud hozni, amivel aztán játszani lehet.

Az autóépítés sem akadály, vannak spéci ZOOB autós szettek , klassz sportos kerekekkel. Ezekre a járgányokra aztán fel lehet ültetni a normál ZOOB elemekből épített pasikat. A verseny győztese pedig koronát kaphat a fejére, természetesen az is ZOOB elemekből készült. Rengeteg dolgot fel lehetne sorolni, ami ZOOB-ból megépíthető.

Azért a Lego-t nem kell a süllyesztőbe tenni, mert a ZOOB-al összekapcsolható. A ZOOB Bricks nevű szettben olyan elemek találhatók, amelyeknek egyik vége a Lego kockához kapcsolható, a másik pedig egy ZOOB elemhez.

A ZOOB és a Lego is igényes kivitelezésű építőjáték. Ez természetesen az árukban is tükröződik. Kísérletképpen próbáld meg a 35 részes ZOOB építő készletet , vagy az előbb említett Lego kompatibilis szettet. Ezek 4000 forint alatti áron kaphatók, és biztoan nem a szemétben fog kikötni. Ne csodálkozz, ha a végén teljesen “bele-ZOOB-sz” ebbe a játékba!

Lejegyezte: Mihály Katalin

Szólj hozzá!

error: Ez egy jogvédett tartalom!