ZOOB építőjáték – mindenkinek

ZOOB építőjáték – a kerek világhoz

zoob-epitojatek-figura-fiusjatekok
A legtöbb híres márkájú építőkocka készletben alapvetően szögletes kockák találhatók. Ennek következtében meglehetősen rugalmatlan, sarkos “ívek” építésére alkalmasak. A Lego, Megabloks mind klassz játék, de a szögletes formájuk miatt bizonyos alakzatokat nem lehet megépíteni. A világ azonban kerek, nem csak kockákból és hasábokból áll. Sok benne a kerek, ívelt forma.

A ZOOB építőjáték az első, ami lehetővé teszi hogy a bármilyen irányba forgatható, mozgatható elemeiből szabadon építsen a gyermek. A ZOOB építőjáték elemei 5 alap formában készültek. Tulajdonképpen úgy kapcsolódnak egymáshoz, mint az ízületünk két része. Az egyik ZOOB elem golyószerű végét kell belepattintani a másik elem üreges végébe. Ez a konstrukció teszi lehetővé, hogy a már összekapcsolt elemeket tetszőleges irányba el lehet fordítani. Olyan figurákat is meg lehet a ZOOB építőjátékból valósítani, ami hasonló például az emberi gerinchez, vagy a DNS spirálhoz.

Kiknek való a ZOOB építőjáték?

A bonyolult formák létrehozásához türelemre van szükség – iskolások figyelem! – de alapvetően a ZOOB nem a tipegők számára készült. A ZOOB Junior készlet révén a gyártócég gondolt az óvodásokra is, azonban a legtöbb ZOOB játék 6 évnél idősebb gyerekeknek  való.

Viszont a ZOOB nem csak a gyerkőcök számára jelenthet szórakozást, hanem az apukák is nyugodtan bekapcsolódhatnak a játékba. A 250 darabos ZOOB, vagy pláne az 500 részből álló ZOOB készlet egészen biztosan elegendő építő elemet biztosít apának és fiának, de még a nagypapa is alkothat valamit.

Mi építhető a ZOOB játék elemeiből?

zoob-epito-jatek-5-alap-eleme-fiusjatekok
Az 5 alap formát tartalmazó szetteken kívül több tematikus ZOOB készlet is létezik. Ezekből építhető autós játék, világító csúszó-mászó, szörnyecskék, űrmanó, lánctalpas munkagép, dinoszaurusz .

A ZOOB kitalálói arra is gondoltak, hogy a meglevő Lego kockákat is be lehessen vonni az építésbe. Ezért alkották meg a kétféle játékot összekötő ZOOB Z-Bricks nevű szettet.

Megbízható-e a ZOOB minősége?

Az igazi ZOOB magas minőséget képvisel. Mint minden márkás játékot, sajnos a ZOOB építőjátékot is hamisítják. A távolkeleten készült termék persze sokkal olcsóbb az eredetinél, de a minősége is silányabb. A hamis ZOOB készletekben található részek kevesebb színből és fakóbb árnyalatokból állnak. A fiús játékok webáruházban az eredeti ZOOB építő készletek kaphatók.

Csak érdekességként álljon itt a ZOOB név eredete. Ez a 4 betű valójában 4 angol szó kezdőbetűjéből álló mozaikszó.

  • Z= Zoology (állattan)
  • O=Ontology (lételmélet)
  • O=Ontogeny (egyedfejlődés)
  • B=Botany (növénytan)

Lejegyezte: Kati, a képviselő

Szólj hozzá!

error: Ez egy jogvédett tartalom!